Un fruntaş PAS spune că PL a făcut alianţă cu ei din disperare şi le-ar putea crea probleme la parlamentare

Embed:

Liberalii, se pare, nu au fost întâlniţi cu braţele deschise de către membrii PAS. Vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Mihai Popșoi, admite că ar putea apărea probleme cu Partidul Liberal, care a anunţat că la viitoarele alegeri parlamentare va susţine blocul format de binomul PAS şi PPDA.

Potrivit lui Popşoi, disensiunile ar putea apărea în momentul în care liberalii vor propune candidații pentru circumscripțiile uninominale. Mai mult, fruntaşul PAS pune la îndoială sinceritatea liberalilor.

Într-un interviu pentru Radio Europa Liberală, Mihai Popșoi a declarat că decizia PLDM și PL de a nu participa la alegeri şi de a delega unii candidați pe lista comună în circumscripții este un gest de bunăvoință şi de clarviziune politică, luată în cel de-al doisprezecelea ceas.

"Urmează să vedem cât de bine intenționați și cât de sinceri sunt colegii noștri de la Partidul Liberal, pentru că... - Aveţi dubii? - Până la acest moment nu avem motive să credem că ar exista o anumită lipsă de sinceritate, dar acest lucru va deveni clar în momentul în care ei vor nominaliza potenţiali candidaţi pentru circumscripţii", a spus Mihai Popşoi, vicepreşedintele PAS.

Mihai Popşoi a mai explicat de ce PL şi PLDM nu au fost acceptaţi în blocul creat de binomul Sandu - Năstase.

"O spunem pe şleau: este rezultatul nostru cu cetăţenii şi este pe undeva şi rezultatul realităţii politice la zi, când aceste partide, vorbim de PL şi PLDM, s-au aflau la guvernare până acum şi pe seama cărora este pusă o bună doză de realitatea în care trăim astăzi", a spus Mihai Popşoi, vicepreşedintele PAS.

Şi unii analişti politici, inclusiv Nicolae Negru au menţionat că PL ar putea să-şi schimbe decizia de a sprijini formaţiunile PAS şi PPDA la scrutinul parlamentar din februarie. Şi asta din cauza problemelor care vor apărea în procesul de întocmire a listelor electorale.

Neînţelegeri dintre liberali şi reprezentanţii partidelor conduse de Maia Sandu şi Andrei Năstase au avut loc şi la începutul discuţiilor privind desemnarea candidaţilor comuni pe circumscripţiile uninominale.

Preşedintele de onoare al PL, Mihai Ghimpu, a atacat-o dur pe Maia Sandu când aceasta i-a cerut să treacă filtrul de integritate instituit de PAS şi PPDA, condiţie pusă tuturor celor care vor să meargă alături de cele două formaţiuni în alegeri.

"Eu să trec integritatea la Maia? Eu care din '88 v-am adus limbă, alfabet, studii în România, în Europa, unde ea a lucrat şi datorită muncii mele. Noi suntem partid, nu o şaică pe care Maia Sandu vrea să-i treacă prin strungă! Să-i treacă pe ai ei!", a spus atunci fostul preşedinte al PL, Mihai Ghimpu. 

Iar Andrei Năstase l-a acuzat pe Ghimpu de trădare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu