Un fost vicepremier rus, CĂUTAT de Interpol. Este suspectat de legături mafiote

Vicepremierul rus Dmitri Kozak, cunoscut în Republica Moldova drept părintele federalizării eșuate este căutat de interpol. El, împreună cu alți oficiali ruși, este bănuit de legături mafiote de către o instanță spaniolă care a și emis mandatul de căutare internațională, informează Today.md.

Suspecții sun bănuiți de legături cu grupările mafiote Tambovskaia și Malișevskaia, acuzate de omoruri în serie, trafic ilegal de arme, extorcări de fonduri, fraudă, fals în acte publice, mită, trafic de droguri și spălarea banilor murdari.

Instanța spaniolă a emis mandat de căutare pe numele lui deputatului Vladislav Reznik, vicepreședintele Comisiei de Finanțe din Duma de Stat, Nikolai Aulov, șeful directoratului general al Ministerului de Interne, fostul premier rus Victor Zubkov și fostul ministru al agriculturii, Anatoli Serdiukov.

Grupările Tambov și Malișev au apărut la sfârșitul anilor 80 la Sankt Petersburg și se ocupau cu șantajul. Ulterior cele două grupări rivale au fost implicate într-o încăierare.

În prezent, grupările se bănuiește că ar fi implicate în în prostituție, jocuri de noroc , trafic cu droguri și spălare de bani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu