Un fost proxenet moldovean, ARESTAT în Franța. Acuzaţiile aduse de magistraţi sunt EXTREM DE GRAVE

Un fost proxenet moldovean, în vârstă de 30 de ani, a fost arestat în localitatea franceză Goussainville, departamentul Val-d'Oise, pentru acțiuni de înșelătorie, trafic de persoane în vederea exploatării forței lor de muncă și eschivare de la plata impozitelor. Ancheta pe numele său a fost transmisă în judecată vinerea trecută, scrie leparisien.fr.

Potrivit anchetatorilor, moldoveanul, prin intermediul mai multor companii mai mici, a angajat ilegal compatrioți în câmpul de muncă, aceștia din urmă fiind nevoiți să lucreze în condiții precare. Acest fapt i-a permis companiei "Le Grand Départ" din Goussainville, specializată în transportul de mărfuri şi condusă de infractor, să ofere clienților săi servicii la prețuri extrem de avantajoase.

Împreună cu bărbatul au mai fost reținuți alți trei suspecți. Ei urmează să iasă în fața judecătorilor abia în data de 7-8 iunie 2017. Acțiunea de reținere s-a produs marți, 22 noiembrie 2016. Acum ei se află în stare de arest preventiv.

După spusele magistraților Înaltei Curţi de Justiţie din localitatea Pontoise, infractorii au adus un prejudiciu statului francez de cel puţin 2 milioane de euro.

Totodată parchetul estimează că în total 6 milioane de euro au scăpat de impozitare, dintre care 3 milioane au ajuns pe mâinele conducerii companiei "Le Grand Départ".

Totuși buzunarul infractorilor a avut deja de suferit. În jur de 700.000 de euro au fost deja sechestrați de oamenii legii. Totodată valoarea hangarului care aparține companiei sus menționate, situat pe strada Jean-Monnet, se estimează la circa 350.000 de euro

Anchetatorii de asemenea au pus mâinele pe circa 230.000 de euro din conturile bancare ale suspecților și au confiscat două automobile

Oficiul Central pentru lupta împotriva muncii ilegale (Office central de lutte contre le travail illégal - OCLTI) a demarat ancheta împotriva companiei "Le Grand Départ" încă din aprilie 2015, când în urma unui control anti-fraudă angajații OCLTI au depistat că mai mulți lucrători muncesc ilegal. Totodată oamenii legii au depistat circa 70.000 de euro nedeclarați, ascunși într-o cutie în unul dintre birourile companiei. 

Aceste fapte a indus parchetul să urmărească cu atenție activitatea acestei intreprinderi şi a companiilor afiliate.

Unele dintre aceste companii au fost lichidate după primul control al URSSAF, altele însă au fost deschise ceva mai târziu. Ani de zile a continuat frauda, lasând în urmă daune considerabile.

De asemebea anchetatorii consideră că liderii adevaraţi îşi ascund averile în spatele Societăţii Imobiliare Civile, în timp ce managerii care activau la "Le Grand Départ" erau doar pentru acoperire.

Moldoveanul nu este străin în fața justiției franceze. Pe numele lui a fost emis un interzis de intrare pe teritoriul Franței, după ce în 2006 Curtea de Apel de la Versailles l-a condamnat la 7 ani de închisoare pentru proxenetism (trafic de persoane umane). 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu