Un fost premier, atacat cu un pantof în timpul unei vizite la o şcoală (VIDEO)

Embed:

Fostul premier pakistanez Nawaz Sharif a fost atacat cu un pantof în timpul unei vizite la o şcoală, unde urma să susţină un discurs. Oficialul a scăpat nevătămat, iar reprezentanţii instituţiei de învăţământ i-au cerut scuze pentru incident.

Poliţia pakistaneză l-a arestat pe atacator şi pe un complice al acestuia, ambii, foşti elevi ai şcolii. Pentru arabi, aruncarea încălţămintei este un gest ofensator, care exprimă ură şi dezgust.

Incidentul aduce aminte de situaţii similare care i-au avut ca ţinte pe fostul preşedintele american George Bush sau pe fostul preşedinte iranian Mahmud Ahmadinejad. În 2008, liderul de la Casa Albă de atunci a fost atacat cu doi pantofi în timpul vizitei în Irak. El a reuşit însă să se ferească la timp. Făptaşul, un jurnalist irakian, voia să protesteze astfel faţă de politica americană în Irak.

Iar în 2013, fostul preşedinte Mahmud Ahmadinejad a făcut şi el cunoştinţă cu un manifestant care a decis să renunţe la încălţăminte.Incidentul a avut loc în timp ce liderul iranian vizita o moschee din capitala Cairo. Fostul secretar de stat american Hillary Clinton a fost şi ea atacată cu un pantof, dar, din fericire, individul nu a reuşit să o nimerească. Totul s-a întâmplat în 2014, în timpul unei conferinţe de presă în Las Vegas.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu