Un fost poliţist moldovean s-a făcut vânzător în Turcia

Embed:

Pentru unii este o destinaţie atractivă de vacanţă, pentru alţii - un oraş unde poţi câştiga bani. Vorbim despre oraşul Istanbul din Turcia, unde un fost poliţist moldovean s-a făcut vânzător pentru a-şi întreţine familia. Acum opt ani, Pavel Botnari a părăsit Chişinăul, deoarece a înţeles că, printre străini, poate câştiga mai bine ca acasă. De atunci, nu a mai fost în ţară de teamă că nu va putea reveni în Istanbul.

Străzile cartierului Laleli din Istanbul sunt pline de magazine angro. Într-unul din ele l-am întâlnit pe Pavel, care ne-a spus că în această zonă lucrează foarte mulţi concetăţeni de-ai noştri, în special, din autonomia găgăuză. Pavel ne-a surprins plăcut, atunci când l-am întrebat, dacă ştie ce se mai întâmplă în Moldova.

"În fiecare zi chiar intru prin internet. Primesc informaţie bună, adică tot ce se întâmplă în ţară", a răspuns el.

Proprietarul magazinului la care lucrează Pavel spune că nu l-ar schimba nici pentru doi vânzători turci. Atu-ul lui principal este cunoaşterea limbii ruse, deoarece oraşul este vizitat de foarte mulţi cetăţeni din ţările CSI. Însă lui Pavel îi sunt mai dragi conaţionalii.

În cei opt ani, de când este în Istanbul, Pavel a făcut şi politică. A fost membru al unui partid parlamentar, iar la ultimul scrutin a fost chiar şi membru al Biroului Electoral din Istanbul.

Visul lui Pavel este să-şi construiască o nouă viaţă alături de soţie şi fiică, pe care le iubeşte foarte mult. Asta se va putea întâmpla, însă, abia peste vreo doi ani, când intenţionează să părăsească definitiv Istanbulul şi să revină acasă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu