Un fost ministru de Interne spune ce trebuie de întreprins privind cazul de la Elizaveta, unde un tânăr a fost împuşcat de un carabinier

Fostul ministru de Interne Alexandru Jizdan spune că omorul de la Elizaveta, Bălţi, este un semnal de alarmă pe care conducerea MAI nu ar trebuie să-l treacă cu vederea, un incident care trebuie investigat minuţios. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei emisuni la N4.

"El a tras din pistolul personal, dacă era cu cel din dotare era şi mai grav. Este un incident, care nu este simplu pentru noi, e un semnal pe care conducerea MAI nu ar trebuie să-l treacă cu vederea. Aş cataloga acest caz ca incident, care trebuie investigat minuţios: de ce o persoană care face parte din MAI nu este tât de stabil psihologic şi a aplicat arma de foc? De ce s-a întâmplat acest lucru? Când a trecut ultima dată comisa medicală, ce se producea în viaţa lui, ce ştia conducerea despre acel carabinier, de ce noi nu cunoşteam despre faptul că sunt astfel de relaţii între dânsul şi cel care a împuşcat şi nu s-a ştiut despre aceste lucruri. Treebuie de întrebat toată lumea care  a lucrat cu el", a menţionat Alexandru Jizdan.

Totodată, fostul ministru de Interne a declarat că acest caz tragic este o lecţie care trebuie învăţată. "Dacă nu o să învăţăm lecţiile, atunci riscăm ca aceste acţiuni să se producă şi în continuare".

Alexandru Jizdan a mai spus că infracţiunile grave din ultimul timp vorbesc despre degradarea societatii noastre şi este necesar de venit cu politici concrete în acest sens.

PUBLIKA.MD aminteşte că un tânăr de 23 de ani a fost împușcat mortal de un ofițer din cadrul Inspectoratului General de Carabinieri. Tragedia s-a întâmplat după ce între cei doi a izbucnit un conflict.

Carabinierul va sta următoarele 30 de zile în arest preventiv. 

Dacă inculpatul va fi găsit vinovat el riscă de la 10 la 15 ani de închisoare.

Citeşte şi: PROTEST la Elizaveta. Tatăl tânărului împuşcat de un carabinier s-a culcat pe şosea, iar o femeie a leşinat (VIDEO/FOTO)

loading...

Lasă un comentariu