Un fost membru al Platformei DA a fost ucis în Siria, în timp ce lupta de partea Rusiei

Matcovschi Igor Sergheevici, cetățean al Republicii Moldova, a fost ucis în Siria, luptând de partea rușilor, la data de 28 iunie. 

Despre acest lucru a anunțat  Depo.Donbass referindu-se la postările colegilor și familiei mercenarului de pe rețelele desocializare. Aceeași publicație menționează că până a fi racolat în rândul mercenarilor, acesta a trecut la islam. 

Soldatul, născut în anul 1985, este originar din orașul Dubăsari, a efectuat serviciul militar în RM. Potrivit myrotvorets.center, site-ul unui ONG care se ocupă cu identificarea acțiunilor ce pun în pericol securitatea Ucrainei, Matcovschii a lucrat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Acesta a fost colaborator în Brigada de poliție cu destinație specială „Fulger”, scrie timpul.md.

Publicația ”Literatura și Arta”, bazându-se pe mărturiile unor membri ai organizației ”Tinerii Moldovei”, scrie că acest Matcovschii s-ar fi numărat printre agresorii Platormei DA care i-au gonit pe unioniști din Piața Marii Adunării Naționale. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu