Un fost manifestant al "Partidului Nostru", condus de penalul Renato Usatîi, luptă alături de separatiştii proruşi (FOTO)

Embed:

Un fost manifestant din faţa Parlamentului din partea "Partidului Nostru" condus de primarul penal, Renato Usatîi, luptă acum în estul Ucrainei alături de separatiştii proruşi. Se pare că mercenarul se mândreşte cu acest lucru şi declară, pe pagina sa de pe o reţea de socializare, că este adeptul acestora.  

Jurnaliştii de la deschide.md scriu că Oleg Bețian este mercenar în așa-numitele forțe armate ale republicii populare Donețk, în batalionul internațional "Piatnașka". Beţian nu ascunde acest lucru, ba dimpotrivă:

"Mulțumesc comandanților mei din brigada internațională "Piatnașka", dar și pentru marea onoare de a purta bereta verde", a scris Oleg Beţian pe o reţea de socializare.

Profilul său a apărut și pe un site ucrainean, ce acumulează date despre persoanele care luptă de partea organizațiilor teroriste din Donețk și Lugansk. Potrivit sursei, Bețian a fost judecat în 2017 în Rusia, pentru încălcarea regimului de ședere. El s-a ales cu o amendă şi a fost expulzat din Federația Rusă.

Presa mai scrie că până a ajunge pe câmpul de luptă, Beţian a fost șeful filialei Briceni a partidului "Patrioții Moldovei" condus de Mihail Garbuz şi a participat la protestele organizate de această formaţiune politică. În anul 2015, în urma unor disensiuni, Oleg Bețian a părăsit această formaţiune și s-a alăturat manifestaţiilor organizate de Renato Usatîi în centrul Chișinăului. Beţian a fost unul dintre cei mai activi membri ai orășelului de corturi din faţa Legislativului.

Mai mult de 20 de moldoveni au fost anunţaţi în căutare de autorităţile noastre, pentru că luptă de partea separatiştilor în estul Ucrainei. De la începutul lui 2015 şi până acum, pentru infracțiuni similare, au fost capturaţi peste 16 indivizi, iar cinci persoane au fost deja condamnate. Pentru această infracţiune, legea prevede până la şapte ani de puşcărie.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu