Un fost maior din armata Estoniei şi tatăl său, condamnaţi pentru trădare de patrie şi spionaj în favoarea Rusiei

Embed:

Un fost maior din armata Estoniei şi tatăl său au fost găsiţi vinovaţi de Tribunalul din Tallin pentru trădare de patrie şi spionaj în favoarea Federaţiei Ruse. Deniss Metsavas, în vârstă de 38 de ani, a fost condamnat la 15 ani și jumătate de închisoare, iar tatăl său, la 6 ani.

Potrivit procurorilor, cei doi au vândut, timp de zece ani, informații secrete Serviciului de informații al armatei ruse, GRU. Deniss Metsavas a deţinut mai multe funcţii în armata Estoniei, inclusiv în timpul operațiunilor NATO în Afganistan. Comandantul forţelor armate estone, generalul Riho Terras, a spus că Metsavas este un trădător care a cauzat pagube semnificative statului baltic şi aliaţilor săi din cadrul NATO.

Reamintim că un caz similar a avut loc şi în Republica Moldova, unde fostul deputatul Iurie Bolboceanu a fost condamnat la 14 ani de puşcărie pentru trădare de patrie şi spionaj.

Fostul parlamentar a oferit informaţii cu caracter social, politic şi economic unor agenți sub acoperire ai Serviciile secrete ruse, în schimbul unor sume uriaşe de bani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu