Un fost magistrat, din nou în atenţia procurorilor. De ce este bănuit judecătorul

Embed:

Un fost judecător din cadrul Judecătoriei sectorului Râșcani, care a fost cercetat penal pentru gestionare frauduloasă a unor dosare civile, a ajuns din nou în vizorul procurorilor. De această dată, magistratul este bănuit de pronunțarea cu bună-știință a unor decizii ilegale, fals în acte publice și depășirea atribuțiilor de serviciu

Potrivit procurorilor, magistratul, împreună cu alți angajați ai Judecătoriei sectorului Râșcani, au efectuat o serie de imixtiuni ilegale în cadrul cauzelor civile, schimbând astfel obiectul litigiilor.

De asemenea, magistratul este suspectat că ar fi emis hotărâri în lipsa unui proces civil, evitând procedura legală de repartizare aleatorie a cauzelor civile, primind ilegal şi examinând unilateral diferite acţiuni civile, asupra cărora ulterior pronunţa hotărâri.

Până la această etapă, procurorii au reuşit să identifice în respectiva instanţă de judecată 20 de cauze civile, numerele electronice de înregistrare şi evidenţă ale cărora au fost ulterior ilegal folosite de către judecător la întocmirea dosarelor clone.

De regulă, cauzele civile aveau ca obiect al litigiilor sume impunătoare de bani, cifrate la milioane de lei sau obiecte imobiliare ce aparţin administraţiei publice locale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu