Un fost lider al Partidului Popular Creştin Democrat vrea să renască frontul popular

Embed:
Un fost lider al Partidului Popular Creştin Democrat vrea să renască frontul popular, dar, fără Iurie Roşca. Ştefan Secăreanu crede că doar o platformă combativă de patrioţi este în măsură să dea peste cap planurile Moscovei pentru Republica Moldova.

”Eu o văd în primul rând prin necesitatea găsirii unui capăt de vorbă. Dialog între cei care acum umblă supărați, toți cei care cândva am fost uniți, acum umblă supărați. Ei trebuie să se unească, trebuie să uite de supărări. Acuma Rusia acționează cu mâinile deschise, ea va fi bucuroasă să susțină acest guvern încă patru ani de zile, numai să-i permită să controleze din punct de vedere al securității și militar Republica Moldova. Noi nu trebuie să admitem așa ceva”, a spus fostul vicepreşedinte PPCD, Ştefan Secăreanu.

Ștefan Secăreanu este de părere că proaspăta alianţă este preocupată de reglarea conturilor cu fosta guvernare şi nu are timp să ia măsuri de consolidare a ţării. Potrivit lui, federalizarea rămâne un pericol, întrucât planul vicepremierului rus Dmitri Kozak este să legalizeze prezenţă armatei ruse în Moldova pentru mulţi ani înainte. Jurnalistul mai menționează faptul că primii care ar trebui să se răscoale împotriva lui Dodon și al planului Kozak sunt veteranii războiului din Transnistria, adică cei care au luptat cu sânge pentru suveranitatea acestui stat.

Frontul Popular, care a pus bazele Partidului Popular Creştin-Democrat din Moldova, a fost principalul oponent al guvernării comuniste, reuşind să scoată la proteste mii de tineri. Perioada de glorie a PPCD a apus în 2004, când, cu votul deputaţilor lui Iurie Roşca, PCRM a mai obţinut patru ani de guvernare. Atunci, liderul PPCD, a fost numit trădător de o bună parte din electorat, iar mai târziu şi de conducerea partidului.

"Partidul Popular Creştin-Democrat, care a fost confiscat de un trădător ca Roşca, care lucrează acum pentru ruşi. Lucrează de mână cu Kozak, cu Dodon. Cu cine vreţi şi cu FSB-ul", a spus fostul vicepreşedinte PPCD, Ştefan Secăreanu.
loading...

Lasă un comentariu