Un fost angajat „FULGER” şi un poliţist din Hînceşti, cercetați penal pentru trafic de influență

Embed:
Un fost angajat al Brigăzii de poliție cu destinație specială „FULGER” a Inspectoratului General al Poliției al MAI și un fost angajat al IP Hîncești sunt cercetați penal pentru trafic de influență.

Acţiunile ilegale ale acestora, au fost documentate în perioada 2018-2019 de ofițeri.

Potrivit informațiilor preliminare, aceștia ar fi pretins şi primit de la doi locuitori ai municipiului Chișinău mijloace bănești în sumă de 1300 de euro, susținând că ar avea influență asupra unor persoane publice din cadrul Secției calificare a conducătorilor auto Hînceşti a ÎS „CRIS Registru” și a filialei Hînceşti a ÎS „Centrul de pregătire a specialiștilor pentru Armata Națională” pentru a-i determina să faciliteze susținerea probelor practice și obținerea permisului auto de categoria „A”, „B”, „D” şi „E”,, fără a susține examenele de calificare.

În privința acestora a fost inițiate două cauze penale. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă amendă în mărime de la 2000 la 3000 unităţi convenţionale sau închisoare de pînă la 5 ani.

Menționăm că, în timpul documentării, fostul angajat al Brigăzii de poliție cu destinație specială „FULGER” a IGP al MAI activa în cadrul Detașamentului nr.3 al BPDS „FULGER” a IGP, iar la moment fostul angajat al IP Hîncești a fost dat în căutare.
loading...

Lasă un comentariu