Un fizician de la Northwestern University, din SUA, a lansat o nouă teorie asupra naşterii Universului

Embed:

Un fizician de la Northwestern University, din Statele Unite, a lansat o nouă teorie asupra naşterii Universului. El susţine că după fenomenul iniţial, cunoscut sub numele de Big Bang, tot ceea ce a urmat a fost haosul.

Studiul fizicianului a fost publicat în revista "Communication in Mathematical Physics" şi îl are drept coautor pe un matematician de la Federal University, din Rio de Janeiro.

Cei doi îşi sprijină teoria pe calcule matematice. Astfel, ei afirmă că în prima lui fază, Universul a fost haotic. Haosul determină în timp schimbări majore în evoluţia unui sistem, aşa cum este Universul. O problemă care rămâne nerezolvată de fizicieni este cea a naturii haosului - este el relativ sau absolut. Autorii studiului consideră că răspunsul ar putea fi dat de ceea ce s-a întâmplat cu Universul imediat după Big Bang.

Experimentele care se desfăşoară în prezent la Marele Accelerator de Particule de la Geneva urmăresc, printre altele, şi Particula lui Dumnezeu, care stă la originea Universului. În acest fel, cercetătorii încearcă să ajungă la înţelegerea originii Universului. Ei recreează condiţiile existente în momentul în care Universul a luat naştere.

loading...

Lasă un comentariu