Un film sud-coreean a câștigat marele premiu la Cannes 2019

Embed:

Trofeul Palme d'Or a fost câştigat de regizorul sud-coreean, Bong Joon-Ho. Anunţul a fost făcut de preşedintele juriului, cineastul Alejandro Gonzalez Inarritu, care a menţionat că decizia a fost luată în unanimitate.

"Trofeul Palme d'Or a fost câştigat de filmul "Parasite", în regia lui Bong Joon-Ho."

Premiul i-a fost înmânat regizorului sud-coreean de legendara actriţă franceză Catherine Deneuve. Filmul "Parasite", cu o durată de 132 de minute, evocă inegalitățile sociale din Coreea de Sud, pornind de la drama unei familii sărace, implicată într-un incident neaşteptat.

"Este primul "Palme d'Or" pe care Coreea de Sud îl primeşte, mai ales că în acest an se împlinesc o sută de ani de cinematografie sud-coreeană", a declarat Bong Joon-Ho, regizorul sud-coreean care a câştigat Palme d'Or.

Bong Joon-Ho este cunoscut pe plan internaţional datorită unor lungmetraje precum „Snowpiercer" sau „Okja", cu care a participat la Festivalul din 2017 de la Cannes. Filmul "Parasite" va fi difuzat în 192 de ţări, un record pentru cinematografia sud-coreeană, iar premiera va avea loc la Seul pe 30 mai.

La cea de-a 72-a ediţie a Festivalului de la Cannes, legendarul actor francez Alain Delon a primit trofeul onorific pentru întreaga carieră, iar Antonio Banderas a obţinut premiul pentru cel mai bun actor.