Un film regizat de un moldovean, inclus în lista candidaţilor pentru premiul Oscar

Embed:

Un film regizat de un moldovean a fost inclus, pentru prima dată în istorie, în lista candidaţilor pentru premiul Oscar. Distincţia este oferită de Academia americană de film. Pelicula "Toţi copiii Domnului", regizată de Adrian Popovici, candidează la categoria "Cel mai bun film într-o limbă străină".

"Toţi copiii Domnului" prezintă drama victimelor traficului de persoane. Protagonistul filmului este Păvălaş, un copil de nouă ani, orfan de tată, care îşi caută mama. Femeia, pe nume Irina, a ajuns în mâinile unor mafioţi care o obligă să se prostitueze, în Italia. Revenită în satul natal, Irina află că Păvălaş a fost internat într-un orfelinat din Chişinău.

Eroul principal al filmului este un băiat din Chişinău, pe nume Emergian Cazac. "Mi-a părut foarte greu pentru că doar terminasem clasa întâi, toată vara am lucrat la film. Îmi place să fiu actor, eu nici nu bănuiam că am acest talent, după ce m-am filmat am înţeles că am", a declarat actorul.

Mama lui Emergian povesteşte că băiatul a obţinut rolul datorită faptului că este foarte comunicativ. "Vorbeşte neîncetat, eu cred că asta e un plus. Este năzdrăvan, nu e închis în sine să tacă, să nu zică sau... O ia mereu pe dinainte", a spus Ludmila Cazac.

Iar Ina Surdu, actriţa care joacă rolul mamei lui Păvălaş, speră că filmul va intra în cursa pentru premiul "Oscar".

"A fost o experienţă interesantă. Chiar şi greul pe care-l întâlneşti e cumva...e un greu plăcut. Bariera lingvistică am trecut-o cu brio. În film am vorbit şi româna şi rusa şi italiana şi engleza un pic", a menţionat actriţa Ina Surdu.

În acest an, în cursa pentru pentru categoria "Cel mai bun film într-o limbă străină" au fost înscrise 76 de filme din tot atâtea ţări. Nominalizările la cea de-a 86-a ediţie vor fi anunţate pe 16 ianuarie, 2014, iar gala premiilor Oscar va avea loc pe 2 martie, la Los Angeles.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu