Un fermier din Hânceşti a fost fraierit când a cumpărat un tractor defect. Cum a rezolvat problema

Un fermier din raionul Hâncești a cumpărat un tractor de la un agent economic din municipiul Chișinău, care s-a dovedit a fi cu defecte.

Bărbatul a plătit pe tractor 602330 lei, care de la începutul exploatării prezenta semne de defecțiune a sistemului de injecție, scrie ştirilocale.md.

De îndată ce a observat că tractorul are o defecțiune, fermierul a depus o reclamație către agentului economic, prin care a cerut înlocuirea gratuită a tractorului necalitativ cu altul de calitate adecvată sau restituirea contravalorii produsului necorespunzător.

Agentul economic nu a satisfăcut cererea fermierului astfel, bărbatul a depus o petiție la Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței. În rezultat, reclamația a fost soluționată pe cale amiabilă, consumatorului fiindu-i returnată suma de 602330 lei.

APCSP recomandă consumatorilor să solicite de la vânzător demonstrarea funcționalității produsului, înmânarea instrucțiunilor de exploatare și întreținere, în limba română, și eliberarea certificatului de garanție cu un termen minim de 24 luni garanție. În cazul în care garanţia nu respectă prevederile enunțate, valabilitatea acesteia nu este afectată, consumatorul având dreptul de a solicita vânzătorului îndeplinirea garanţiei, în condiţiile legii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu