Un feribot cu aproximativ 470 de pasageri la bord a naufragiat în apropiere de ţărmul Coreei de Sud

Embed:

Un feribot sud-coreean a eşuat în apropiere de coasta de sud-vest a ţării. La bordul navei de aflau peste 470 de persoane, în majoritate elevi şi profesori, care erau într-o excursie şi se îndreptau spre Insula Jelu. Potrivit primelor informaţii, doi oameni a murit, iar câţiva au fost răniţi.

Autorităţile din Coreea de Sud au lansat o operaţiune de salvare de amploare. Peste 350 de pasageri au fost deja evacuaţi de pe vas, iar mai bine de 100 sunt daţi dispăruţi.

"18 elicoptere, alături de pompieri, membri ai Gardei de Coastă şi poliţişti au fost mobilizaţi în cadrul operaţiunii de salvare. La acţiune participă şi 34 de nave ale Gardei de Coasta, dar şi 25 ale Flotei Militare", a spus viceministrul sud-coreean al Securităţii şi Administraţiei Publice, Lee Gyeong-og.

Supravieţuitorii spun că îşi fac griji pentru soarta colegilor care au rămas blocaţi la bordul navei.

"Feribotul a început să se scufunde, aşa că am întrebat dacă trebuie să părăsim nava. Am fost însă anunţaţi să rămânem pe locuri. Sunt foarte îngrijorat pentru studenţii care au rămas în cabinele lor", a spus un bărbat.

Deocamdată nu se ştie din ce motiv s-a produs tragedia. Martorii spun însă că au auzit un zgomot puternic, după care nava a început să se scufunde. Membrii echipajului au transmis imediat un semnal de alertă. Anterior, companiile de feribot au anulat mai multe curse din cauza ceţii dense.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu