Un faimos actor turc este anchetat după ce a făcut "declaraţii ameninţătoare" la adresa lui Erdogan

Un celebru actor turc a fost interogat, luni, la Istanbul, în cadrul unei anchete în care este acuzat că a făcut declarații "amenințătoare" la adresa președintelui Recep Tayyip Erdogan, scrie ziare.com.

Actorul Metin Akpinar a fost convocat la audieri, luni dimineața, de către biroul procurorului Istanbulului, potrivit postului CNN-Turk.

Parchetul Istanbulului a anunțat, duminică, o anchetă vizându-l pe Akpinar, în urma unor "declarații insultătoare prin care l-a amenințat pe președintele turc cu un puci și asasinarea".

Presa turcă scrie că ancheta a fost lansată după ce actorul a declarat, într-o emisiune difuzată vineri de postul Halk TV (opoziție), că democrația este "singura opțiune de salvare a Turciei de la polarizare și dezordine".

"Dacă nu reușim, așa cum s-a întâmplat cu toate formele de fascism, liderul ar putea fi spânzurat de picioare sau încarcerat într-o ascunzătoare ori să aibă soarta altor lideri din trecut", a adăugat el.

El a mai spus, tot citat de presă, că toți liderii turci care "s-au întors împotriva Rusiei" au fost înlăturați prin puciuri, cu excepția fondatorului Turciei moderne Mustafa Kemal Ataturk.

Alt actor, care a participat la emisiune, Mujdat Gezen, a fost de asemenea interogat de către autorități, potrivit presei.

Ancheta care-i vizează pe actori a fost lansată după ce Erdogan a declarat duminică, într-un discurs, că ei "trebuie să dea socoteală" pentru declarațiile făcute.

Peste 77.000 de persoane au fost arestate în Turcia, în urma tentativei de lovitura de stat din 2016.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu