Un elicopter, înmatriculat în Republica Moldova, s-a prăbuşit în România: Cinci oameni au murit

Embed:

Un elicopter civil s-a prăbuşit, astăzi, în România, în localitatea Tulcea. Cinci oameni şi-au pierdut viaţa, toţi membri ai echipajului. Informaţia a fost confirmată de către directorul interimar al Autorităţii Aeronautice Civile a Republicii Moldova, Vlad Cibotaru.

Două elicoptere din Republica Moldova se îndreptau spre Turcia în după-amiaza acestei zile. Unul dintre elicoptere, de modelul K 32, s-a prăbuşit şi a explodat la impactul cu solul. Al doilea elicopter a aterizat în apropiere pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în nava prăbuşită.

"Toate persoanele aflate la bord sunt cetăţeni ai Ucrainei, dar toate certificatele de înregistrare au fost eliberate în Republica Moldova. Aeronava deţinea certificate care indicau o stare tehnică normală. Datele tehnice mai aratau că nava nu are prea multe ore de zbor, ceea ce înseamnă că starea tehnică era una destul de bună. Cauza incidentului va fi stabilită în rezultatele investigaţiei", a precizat acesta.
 
Potrivit fostului director general al Direcţiei Generale a Aviaţiei Civile, Sorin Stoicescu, a fost creată o comisie care investighează cauzele accidentului.
 
"Membrii comisiei sunt din România, Republica Moldova şi reprezentanţi ai producătorilor elicopterului. Acest elicopter a avut autorizare pentru teritoriul românesc. E un elicopter foarte sigur, destinat misiunilor de căutare, salvare, intevenţie la incendii şi calamităţi, foarte apreciat în industria aeronautică", a declarat Sorin Stoicescu.
 
În acelaşi timp, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Anatol Şalaru, a declarat pentru Publika TV că elicopterele aparţineau firmei "Pecotox", care a încheiat un contract cu o companie din Turcia. Cele două elicoptere urmau să participe la acţiunile de stingere a incendiilor în timpul verii.
 
loading...

Lasă un comentariu