Un dragon, adus în centrul Capitalei, a provocat demisii la primărie (FOTO)

Embed:

Au promis că vom avea parte de sărbători de iarnă frumoase, însă acestea par mai degrabă a fi... hidoase. După epopeea caruselului cu imagini ale unor femei despuiate, în centrul Chişinăului, chiar lângă principalul Pom de Crăciun al ţării, a fost amplasat un dragon uriaş care a stârnit un val de nemulţumire, critici, dar şi glume din partea internauţilor. Astfel, dragonul a făcut ca din gura primarului Ion Ceban să iasă foc şi pară, iar acesta a cerut demisia şefului Direcţiei generale comerţ, care s-a ocupat de organizarea Târgului de Crăciun. În scurt timp, creatura uriaşă a fost evacuată.

"Noi eram duşi de aici, cred că mai târziu, noi până la opt am lucrat. Cred că mai târziu l-au scos. Era pentru copii, ca să se joace ei.
– Dar nu ştiţi acum unde e dragonul?
– Nu, nu am idee”.

Primarul Capitalei, Ion Ceban, a reacţionat pe pagina sa de Facebook şi a cerut ca şeful Direcției comerț și prestări servicii a Primăriei, Marcel Zambiţchi, să-şi depună luni demisia. Asta, în condiţiile în care, Zambiţchi a fost avertizat de Ceban după episodul cu caruselul.

"În piață nu trebuie sa fie "favelă peste favelă". Fără "пристройкэ" și mansardă, fără prea multe elemente adunate unul peste altul. Rog demisia benevolă de luni. Faceți regulă estetică și funcțională acolo. Aveți termen până în data de 21 decembrie, atunci când se lansează târgul de Crăciun ", a menţionat edilul Capitalei.

Solicitat pentru o reacţie, Marcel Zambiţchi nu ne-a răspuns la telefon.

Pe lângă mesajele critice, mai mulţi internauţi au făcut haz de necaz pe seama primarului Ion Ceban, căruia i-au dedicat meme-uri. Amplasarea dragonului uriaş a fost subiect de discuţie şi în cadrul şedinţei Comitetului Central al Partidului Comuniștilor.

"Azi, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, au scos un dragon. Au înţeles că ei l-au născut pe acest dragon, de aceea Dodon a dat indicaţii să fie scos..."

"Dragonul acesta simbolizează mafia şi corupţia care este în stat deja de 10 ani de zile. Cei care au inventat treaba, au perfectă dreptate. Pentru că din 2009 ţara asta e acaparată de aceşti dragoni", a declarat Vladimir Voronin, preşedinte PCRM.

Premierul Ion Chicu, care s-a lăudat că Guvernul şi Primăria Chişinăului vor organiza împreună, ca la carte, Târgul de Crăciun, spune că executivul nu are nicio atribuţie cu instalaţiile din centrul Capitalei.

"Eu nu am văzut acest dragon, vă spun sincer că nu am timp să mă uit nici pe geam. Toate aceste artificii, lucruri de lângă brad sunt decizia Primăriei şi dacă domnul primar a dispus evacuarea unor elemente, înţeleg că nici nu a fost decizia dumnealui, va fi investigaţie. Guvernul nu este preocupat de instalarea dinozaurilor sau a altor vietăţi pe teritoriul municipiului Chişinău", a menționat premierul Chicu.

Iată ce spunea recent premierul despre organizarea activităţilor cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

"Punem punct, începând cu acest an la toate aceste scamatorii cu doi brazi, cu trei iepuri şi patru, nu mai spun alţi actori. Trebuie să fim oameni raţionali, să oferim cel mai frumos anturaj, ambianţă pentru sărbătorile de iarnă, dar să arătăm ca oameni serioşi, sănătoşi şi care se gândesc la oameni", a spus premierul Chicu. 

Nu este pentru prima dată când internauţii critică modul de organizare a Târgului de Crăciun de către Primăria Capitalei şi Guvern.

În Piaţa Marii Adunări Naţionale a mai fost instalat un carusel pe care au apărut ilustraţii cu femei îmbrăcate sumar, fapt ce a stârnit mai multe reacţii negative din partea societăţii. În plus, caruselul era cu plată, aşa că părinţii s-au văzut nevoiţi să scoată câte 50-60 de lei din buzunare pentru distracţia copiilor. Asta deşi, anterior, primarul general a dispus ca zilnic, timp de trei ore, acesta să fie gratuit. După ce mai mulţi responsabili au fost mustraţi pe acest subiect, agentul economic a anunţat că parcul de distracţii va fi gratuit în intervalul orelor 14:00-17:00.

loading...

Lasă un comentariu