Un doctor a mințit mai mulți părinți că le sunt copiii bolnavi de cancer. Care este motivul

Un doctor pediatru din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de nord a mințit părinții a trei copii că cei mici au cancer, dintr-un motiv de neînchipuit.

Într-unul dintre cazuri, doctorul pediatru, Mina Chowdhury, în vârstă de 44 de ani, i-a spus mamei unui băiat de doi ani că acesta ar putea suferi de leucemie. I-a sugerat tratament în Londra, susținând că nu îi va putea face o ecografie cardiacă copilului în niciun spital din Scoția.

În cel de-al doilea caz, doctorul pediatru le-a spus părinților unei fetițe de 15 luni că aceasta ar avea un nodul într-un picior, și că acest nodul ar reprezenta un sarcom. Medicul a mai spus că îi poate programa fetiței imediat un RMN și o biopsie.

De asemenea, doctorul pediatru i-a spus mamei unei adolescente că fiica ei are „neuroblastom la stomac, ce s-ar putea extinde dacă nu primește tratament”.

Mina Chowdhury i-a spus mamei adolescentei „să se pregătească pentru o discuție detestată de toți părinții”. „Vom vorbi despre cuvântul ce începe cu litera C”, i-a spus el, adăugând că fiica ei va trebui să meargă la Londra pentru analize de sânge.

Doctorul pediatru a făcut toate aceste lucruri astfel încât să îi determine pe părinții celor trei copii să plătească servicii medicale scumpe la clinica lui. El le-a spus părinților că ar face mai bine să aleagă clinica lui, Meras Healthcare, din Glasgow, dacă nu vor să aștepte prea mult prin NHS – sistemul de asistență medical de stat din Regatul Unit, și că anumite echipamente medicale nu sunt disponibile în Scoția.

În prezent, ancheta în acest caz de află în curs. Doctorul pediatru și-ar putea pierde dreptul de a profesa, scrie a1.ro

loading...

Lasă un comentariu