Un deţinut din Penitenciarul 13 a fost găsit fără suflare în celulă. DIP: Nu avea semne de moarte violentă

Embed:

Un tânăr de 30 de ani, care îşi ispăşea pedeapsa la penitenciarul nr. 13 din Chişinău, a fost depistat fără suflare, în această dimineaţă, de către gardieni. Acesta se află în celulă cu alţi colegi, care însă nu au observat în timpul nopţii nimic suspect la el, potrivit reprezentanţilor DIP.

"În timpul efectuării controlului de rutină de către angajaţii penitenciarului 13 la primele ore ale dimineţii o persoană deţinută în penitenciarul 13 a fost găsită fără suflare. Imediat ce medicii au constatat decesul persoanei au fost anunţate organele procuraturii şi reprezentantul avocatului poporului", a declarat ofiţerul de presă al DIP, Oleg Pantea. 

Reprezentanţii DIP mai afirmă, că el nu avea semne de moarte violentă.

Din informaţiile preliminare ale medicilor, a decedat subit.

Tânărul se afla în penitenciarul 13 din luna mai a acestui an, după ce a fost transferat din Rusia, unde ar fi comis un furt.

O sentinţă definitivă în acest caz nu a fost pronunţată.

Angajaţii Departamentului Instituţii Penitenciare afirmă că acesta nu se afla la evidența medicului şi nu a acuzat probleme de sănătate în perioada aflării sale după gratii.

Acum, administraţia închisorii întreprinde măsuri pentru căutarea rudelor victimei, care se află în Ucraina, pentru a le informa, ulterior, despre tragedie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu