Un deţinut din penitenciarul 11 din Bălţi şi-a pus capăt zilelor. ANP a deschis o anchetă

Un deţinut din penitenciarul 11 din Bălţi şi-a pus capăt zilelor. Corpul neînsufleţit al bărbatului în vârstă de 42 de ani a fost descoperit în această dimineaţă în jurul orei 04:00. 

Potrivit Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), pe corpul bărbatului nu au fost descoperite semne de moarte violentă. 

"La ora 03:55, în blocul sanitar din celulă a fost depistat corpul neînsufleţit al unui deţinut, fără semne de moarte violentă, în vârstă de 42 de ani, condamnat la 30 de ani privațiune de libertate pentru comiterea unei infracțiuni deosebit de grave.

Imediat a fost solicitat serviciul de urgență 112, care a constatat moartea biologică, deces prin strangulare. Despre deces, administraţia penitenciarului a anunţat Inspectoratul de poliţie din Bălți, organele de procuratură, Oficiul Avocatului Poporului și rudele condamnatului.

Potrivit angajaţilor penitenciarului, pe parcursul executării pedepsei, condamnatul nu a prezentat comportament depresiv sau agresiv.", se arată în comunicatul emis de ANP. 

Bărbatul era condamnat la 30 de ani de privaţiune de libertate pentru comiterea unei infracţiuni deosebit de grave. 

Administrația Națională a Penitenciarelor a iniţiat o anchetă internă pentru elucidarea tuturor circumstanţelor producerii incidentului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu