Un deputat porneşte "lupta" împotriva colegilor agresivi. Ce propune parlamentarul

Embed:

Deputatul PLDM Tudor Deliu vrea acţiuni concrete împotriva "comportamentului amoral" al unor parlamentari în plenul Legislativului. În acest sens, el vine cu o iniţiativă legislativă ce are drept scop crearea unei comisii speciale pentru etică și conduită.

"În ultima perioadă, activitatea Parlamentului Republicii Moldova sparge audienţele mijloacelor de informare în masă, astfel încât puţine din şedinţele plenului rămân necomentate în prime-time sau ediţii speciale. Cu siguranţă, o asemenea atenţie faţă de activitatea Legislativului este salutabilă, doar că invitaţii emisiunilor la care sunt discutaţi aleşii poporului sunt reprezentanții asociaţiilor de psihologi, relaţii cu publicul, specialişti în marketing politic etc. Subiectele ce ţin de comportamentul amoral a unor deputaţi din Parlament, în mod special agresivitatea şi injuriile la adresa plenului, a ajuns la altitudinea în care se cere implicare şi atitudine din partea fiecăruia dintre noi", scrie liberal-democratul Tudor Deliu pe blogul său.

În această ordine de idei, Tudor Deliu anunţă o iniţiativă legislativă ce are drept scop crearea Comisiei speciale pentru etică și conduită.

Deputatul se adresează către internauți, solicitându-le să-şi exprime sugestiile până la data de 28 noiembrie, vizavi de competențele, componența și atribuțiile comisiei respective.

Publika.md aminteşte că deputatul PCRM Iurie Muntean a fost observat de mai multe ori îmbrâncind parlamentari din Alianţa pentru Integrare Europeană, dar şi foşti colegi de partid, chiar în plenul Legislativului. Astfel, pe 8 noiembrie, comunistul s-a luat la pumni cu liberal-democratul Alexandru Cimbriciuc. Iar pe 22 noiembrie, acelaşi Muntean s-a îmbrâncit cu fostul coleg de formaţiune Ion Ceban, de altfel, nu pentru prima dată. Iar atunci când prim-vicepreşedintele Legislativului, Vlad Plahotniuc, a intervenit pentru a calma spiritele, Muntean l-a bruscat şi pe el.

Şi liderul PL, Mihai Ghimpu, s-a remarcat în Parlament, dar nu prin agresiune fizică, ci verbală. Acesta l-a înjurat de la microfon pe deputatul neafiliat Ion Ceban. Şi speaker-ul Marian Lupu a fost surprins vorbind indecent în Parlament.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu