Un deputat PAS aduce ÎNVINUIRI GRAVE premierului şi şefului statului. De ce sunt acuzaţi oficialii

Şeful statului Igor Dodon şi premierul Ion Chicu sunt acuzaţi că ar fi fost implicaţi în vânzarea ilegală a terenului pe care este situat cimitirul Eroilor Români din Capitală. Acuzaţiile vin din partea deputatului PAS Lilian Carp şi a preşedintelui Asociaţiei "Unirea ODIP", Vlad Bileţchi, care spun că au mai multe dovezi în acest sens. Reprezentanţii Preşedinţiei şi ai Guvernuluui refuză să comenteze aceste afirmaţii.

În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Asociaţiei "Unirea ODIP", Vlad Bileţchi, a declarat că, în 2007, actualul premier Ion Chicu, care pe atunci deţinea funcţia de viceministru al Finanţelor, dar şi alţi funcţionari din anturajul lui Igor Dodon care pe atunci ocupa fotoliul de ministrul al Economiei, au semnat, cu încălcarea legii, mai multe acte şi fotografii.

Potrivit acestora, terenul unde este situat Cimitirul Eroilor Români a trecut rapid, netransparent, din proprietatea statului în gestiunea unui agent economic, despre care nu se ştie nimic până în prezent.

"Îl rog pe domnul Chicu şi pe domnul Dodon să ne comunice identitatea agentului economic, cine este această companie care, în 13 ani, a îngropat în două hectare de pământ patru milioane de euro şi nu le-a valorificat? În patru luni, cinci ministere, două agenţii fac repede tot, perfectează, iar terenul nu mai devine proprietate a statului", a menţionat Bileţchi.

La rândul său, deputatul PAS Lilian Carp a declarat că va depune un demers la Procuratura Generală.

"Republica Moldova are semnate mai multe acorduri, cu mai multe state, în ceea ce priveşte protejarea monumentelor şi cimitirelor care au fost distruse. Semnez chiar aici, de faţă cu voi un demers către Procuratura Generală, cu toate metrialele anexate. Apropo, tare greu am găsit aceste materiale", a precizat Lilian Carp.

Solicitată pentru o reacţie la acuzaţiile aduse, indirect, şefului statului, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Carmena Lupei ne-a spus că instituţia prezidenţială nu le comentează în niciun fel. Iar consilierul prim-ministrului Ion Chicu, Vitalie Dragancea, a spus că premierul va veni cu o reacţie atunci când cei care fac acuzaţii vor prezenta probe instituţiilor competente.

Potrivit datelor oficiale, în Cimitirul Eroilor Români sunt înhumaţi peste 3 000 de soldaţi.

loading...

Lasă un comentariu