Un deputat german şi familia sa, într-o primă vizită în Moldova. Ce impresii şi-au făcut (VIDEO)

Embed:

După un tur prin mai multe țări din Europa, au ajuns și în Republica Moldova. Este vorba despre deputatul german Katja Keul, soțul și feciorul ei, care au venit în ţara noastră pentru prima dată. Cei trei au fost invitați şi la o nuntă moldovenească.

Reprezentanta Bundestagului are impresii bune despre tradițiile moldovenești. Cât despre nunţi, spune că sunt total diferite de cele din Germania.

"La nunțile din Moldova se dansează mult și sunt invitați dansatori profesioniști, ceea ce nu este la o nuntă de germani. De asemenea, germanii în primul rând servesc din bucate, după care dansează, aici toată lumea mănâncă și dansează în același timp", a spus deputatul german Katja Keul.

Familia Tulgara din Capitală, care îi găzduieşte pe oaspeţii din Germania, intenționează să le arate cele mai frumoase locuri din țară. În primul rând, complexul turistic "Orheiul Vechi".

"În zilele următoare intenționăm să vizităm Cetatea Soroca. Le-au plăcut foarte mult bucatele moldovenești. Am făcut zeamă de pasăre, sarmale", a explicat gazda Victor Tulgara.

"Mâncarea este bună și oamenii sunt prietenoși, o iubim pe Maria și pe părinții ei", a zis soţul deputatului german Michael Keul. 

"Totul este minunat, aveți o țară frumoasă. Ieri am mâncat zeamă și este foarte delicioasă", a conchis fiul deputatului german, Benno Keul.

Vizita deputatul german în țara noastră este neoficială. Oaspeţii au fost invitaţi de familia Tulgara, pe a căror fiică au găzduit-o în perioada studiilor în Germania, în cadrul unui program de schimb cultural pentru elevi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu