Un deputat din Partidul Șor cere anchetă în cazul reţinerii colegelor sale

Embed:

Deputatul Partidului "ŞOR" Denis Ulanov solicită Ministerului Afacerilor Interne să pornească în regim de urgenţă o anchetă interne privind comportamentul angajaţilor INP care l-au oprit în trafic în ziua reţinerii deputaţilor Marina Tauber şi Reghina Apostolova.

Parlamentarul susţine că aceste acţiuni au fost întreprinse contrar legii şi au la baza o comandă politică a actualei guvernări.

Ulanov a publicat pe Facebook adresarea sa către Ministerul de Interne. Potrivit lui, în data de 16 septembrie, ziua în care au fost reţinute Marina Tauber şi Reghina Apostolova, au fost opriți de poliţiştii de patrulare pe motiv că ar fi depăşit limita de viteză.

Ulanov susţine că deşi angajaţii INP au fost înştiinţaţi despre statutul său de deputat, aceştia, contrar prevederilor legale, i-au creat obstacole în deplasare timp de aproximativ 30 de minute, cu reţinerea actelor personale, fără o justificare plauzibilă. Mai mult, el spune că poliţiştii nu i-au întocmit vreun proces-verbal cu privire la contravenţie. 

De asemenea, Ulanov susţine că Tauber şi Apostolova au fost reţinute înainte ca majoritatea parlamentară să voteze pentru ridicare imunităţii parlamentare.

Deputatul Partidului "ŞOR" solicită de la MAI examinarea comportamentului angajaţilor INP prin prisma Codului penal şi al Codului contravenţional şi invocă încălcarea dreptului la libera circulaţie, dar şi a prevederilor constituţionale privind imunitatea de deputat.

Solicitat de Publika TV, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Daniela Belic, ne-a direcționat la INP. Ofiţerul serviciului de presă al Inspectoratului Naţional de Patrulare, Natalia Golovco, a confirmat pentru postul nostru de televiziune că o astfel de adresare din partea deputatului a fost recepţionată, iar instituţia va veni cu o reacţie după examinarea acesteia.

În data de 16 septembrie, Marina Tauber şi Reghina Apostolova au fost reţinute de procurori după ce au rămas fără imunitate parlamentară. Acestea sunt cercetate penal pentru că ar fi implicate în frauda bancară. Recent, Curtea Constituţională a respins sesizarea deputaţilor din fracţiunea Partidului "ŞOR", care au contestat decizia de ridicare a imunităţii parlamentare pentru colegele lor de fracţiune. Potrivit unui comunicat emis de CC, sesizarea a fost respinsă, deoarece în privinţa celor două s-a acţionat în conformitate cu legea. Partidul "Şor" a calificat această decizie ca fiind una politică, precizând că noua componenţă a Înaltei Curţi este folosită pentru a face presiuni asupra opoziţiei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu