Un deputat bănuieşte că Igor Dodon vrea să-i transmită Turciei liceele "Orizont" şi i-a cerut socoteală Ministerului Educaţiei (DOC)

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco a expediat o scrisoare Ministerului Educaţiei prin care îi cere să spună dacă reţeaua de licee Orizont va fi transmisă Turciei. Asta după ce preşedintele turc Recep Erdogan, în cadrul unei conferinţe de presă, i-a mulţumit lui Igor Dodon pentru extrădarea profesorilor şi a spus că aşteaptă ca școlile FETA să fie transferate către fundația ”Maarif”. 

 

"Având în vedere această situația foarte gravă, împreună cu colegii Virgiliu Pâslariuc şi Veronica Roşca, am solicitat ministrului educației, culturii și cercetării, domnului Corneliu Popovici, să ne răspundă la următoarele întrebări:

1) Este adevărat că Igor Dodon a acceptat de principiu solicitarea lui Recep Tayyip Erdogan vizând ”transmiterea la dispoziția Turciei” a rețelei de licee ”Orizont”?

2) Este sau nu luată în considerație de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova potenţiala decizie a lui Igor Dodon de a transmite la dispoziţia Turciei instituţiile de învăţământ din rețeaua de licee ”Orizont”, făcută la solicitarea lui Recep Tayyip Erdogan?

3) Au avut loc deja sau se preconizează contacte ale reprezentanților Ministerului Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova cu reprezentanți ai Fundației ”Maarif”?

4) Cum poate avea loc din punct de vedere legal ”transferarea” către Fundația ”Maarif” a instituției de învățământ liceul ”Orizont” în condițiile în care aceasta este o instituție privată și conform art.23 alin.(4) din Codul educației acestea sunt ”înfiinţate, reorganizate şi lichidate în modul prevăzut de legislaţia civilă şi de prezentul cod”?", a scris Litvinenco. 

Preşedinţia şi Ministerul Educaţiei nu au răspuns, deocamdată la aceste acuzaţii. 

loading...

Lasă un comentariu