Un deputat al Adunării Populare cheamă locuitorii Găgăuziei la arme (VIDEO)

Embed:

Deputatul Adunării Populare de la Comrat, Ilia Uzun, cheamă locuitorii Autonomiei găgăuze la arme. Alesul local a avertizat recent, la o întâlnire cu ambasadori străini acreditaţi la Chişinău, că locuitorii regiunii autonome vor lua arma în mâini în cazul în care Chişinăul nu le va îndeplini toate doleanţele. 

"Dacă de acum încolo va fi tot aşa, vă dau cuvântul meu că, la fel ca mine, mii de oameni... ne vom întoarce în Moldova anilor 1990. Avem oameni tineri, care ştiu să ţină arma în mâini. Noi nu vrem asta, dar nu ne temem, vom muri pe pământul nostru", a declarat Ilia Uzun. 

Declaraţia lui Ilia Uzun a fost publicată, astăzi, pe Internet.

Analiştii politici sunt de părerea că declarațiile făcute de Ilia Uzun trădează dorinţa unor forţe ostile de a tensiona situația în Găgăuzia.

"Este evident că se pregătește ceva și în regiunea Găgăuză a Republicii Moldova. Aceste declarați ale domnul Uzun și Formuzal se scriu în tentativa de a încerca stoparea cursului european a Republicii Moldova", a susţinut analistul politic Roman Mihăieş.

Ilia Uzun este şi proprietarul mai multor benzinării din regiune, care, potrivit Procuraturii Generale ar activa fără licenţe.

Procuratura a iniţiat o cauză penală pe faptul evaziunii fiscale în proporţii considerabile. De asemenea, Uzun este cunoscut drept susţinător al desfăşurării referendumurilor ilegale, care au avut loc la începutul acestui an. Pentru acest gest el a fost exclus din fracţiunea Partidului Democrat din Adunarea Populară împreună cu alţi trei deputaţi locali.

Presa a scris că acum Uzun ar fi un apropiat al Partidului Socialiştilor. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu