Un deputat a AMENINŢAT un jurnalist pe Facebook: "Te-aş lovi în moalele capului!"

Embed:

Amenințare cu bătaia şi insulte grave. Acestea par a fi metodele pe care le utilizează deputatul liberal - democrat Maria Ciobanu atunci când nu este de acord cu opinia unui jurnalist. Alesul PLDM şi-a permis să-l atace, pe Facebook, pe editorialistul Victor Nichituş, numai pentru faptul că nu-i sunt pe plac materialele jurnalistice ale acestuia. Mai mult, deputatul a scris că "l-ar trăsni în moalele capului" pentru ceea ce face. 

Alesul PLDM şi-a permis să-l atace, pe Facebook, pe editorialistul Victor Nichituş, numai pentru faptul că Mariei Ciobanu nu-i sunt pe plac materialele jurnalistice ale acestuia.

Mai mult, deputatul a scris că l-ar trăsni în moalele capului pe jurnalist pentru ceea ce face. 

De asemenea, Maria Ciobanu i-a adresat jurnalistului cuvinte jignitoare, l-a numit ticălos, hoţ şi mizerie a societăţii.

Solicitată de postul nostru de televiziune, la telefon, legislatorul a refuzat să ofere un comentariu. 

La rândul său, Victor Nichituş i-a dat o replică Mariei Ciobanu printr-un editorial în care scrie că, liberal-democratul instigă la omor prin declaraţiile sale.

Potrivit acestuia, expresia "a lovi în moalele capului" ar însemna că agresorul vrea să-ţi provoace moartea. Nichituş consideră că deputatul moldovean a depăşit orice limită, iar campania electorală nu trebuie să fie motiv pentru îndemnul la violenţă. 

Pentru postul nostru de televiziune, jurnalistul a menţionat că, dacă Maria Ciobanu va continua atacurile asupra lui, atunci deputatul va fi chemat în instanţa de judecată.

Şeful Asociaţia Presei Independente, Petru Macovei, nu ne-a răspuns nici la telefon, nici la mesaje pentru a comenta situaţia. Iar Nadine Gogu, şefa Centrului pentru Jurnalism Independent, a refuzat să ofere o reacţie, precizând că nu este la serviciu şi nu are posibilitatea să se documenteze.

Prin urmare, analistului media Cristian Tabără susţine că prin inactivitatea lor, organizaţiile neguvernamentale din domeniul mass-media demonstrează că nu sunt echilibrate din punct de vedere deontologic.

"Dacă situaţia ar fi fost inversată, să zicem că un deputat al actualei formule de guvernare şi-ar fi permis să spună pe undeva că l-ar lovi la moalele capului pe unii din jurnaliştii din opoziţie cred că, deja toate instituţiile de presă ar fi bombardate cu nenumărate petiţii, sesizări. Nu pot să observ decât că organizaţiile de media arată că sunt extrem de partizane", a comentat analistul politic Cristian Tabără.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu