Un cunoscut expert în tehnologii nucleare a fost executat în Iran

Expertul iranian în tehnologii nucleare Shahram Amiri (39 de ani) a fost executat, relatează sâmbătă presa iraniană, citată de DPA, potrivit Agerpres.ro.

Deși nu există un anunț oficial în această privință, mama lui Amiri a confirmat moartea acestuia, pe fondul informațiilor apărute în presă. Ea susține că fiul său a fost spânzurat miercuri.

În presa iraniană au apărut în trecut informații conform cărora Shahram Amiri a fost un "avertizor de integritate" (whistleblower) care în 2009 a plecat în SUA, unde ar fi divulgat detalii despre programul nuclear iranian.

Conform altor relatări de presă, Amiri ar fi fost răpit de către agenți CIA în Arabia Saudită. Washingtonul a respins în mod repetat acuzațiile potrivit cărora omul de știință iranian ar fi fost ținut pe teritoriul SUA împotriva voinței sale.

Shahram Amiri a primit în 2010 permisiunea de a reveni în Iran, unde inițial a fost considerat erou național. Ulterior, el a fost arestat și condamnat la 10 ani de închisoare sub acuzația de spionaj.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu