Un criminal periculos a evadat de la un Spital de Psihiatrie din Iaşi. Zeci de poliţişti îl caută

Un criminal periculos a evadat de la Spitalul de Psihiatrie și Măsuri de Siguranță Pădureni-Grajduri, din județul Iași. Sunt filtre în tot județul Iași. Bărbatul a fost condamnat în 2011 pentru că și-a ucis mama și bunica. Peste 50 de polițiști participă la căutarea lui.

Bărbatul a evadat vineri seara, dar lipsa lui a fost constatată abia sâmbătă dimineață. Poliția i-a dat semnalmentele: poată panataloni și helancă de culoare neagră, are o înălțime de 1, 70 metri, este astenic, cu părul șaten tuns scurt, ten măsliniu, poartă barbă, scrie digi24.ro.

Autoritățile cer ajutorul populației. Oamenii sunt sfătuiţi să sune la 112 sau să se adreseze la cea mai apropiată poliție, în cazul în care l-ar vedea.

Bărbatul are 24 de ani și a mai reușit să evadeze o dată, în 2012. Spitalul Pădureni-Grajduri se confruntă cu problema personalului insuficient.

Poliția îl caută pe criminalul evadat inclusiv cu ajutorul unui câine de urmă, iar prima oprire va fi la domiciliul bărbatului, în Bucium. Au fost organizate și filtre în trafic, în special la Bucium și Grajduri.

Autoritățile avertizează că în lipsa tratamentului, persoana respectivă poate deveni violentă.

În 4 octombrie 2011, când avea 17 ani, Silviu Tecuţă şi-a ucis mama şi bunica, sugrumându-le şi apoi înjunghiindu-le, iar expertiza psihiatrică a arătat că nu avea discernământ în momentul comiterii faptelor.

Directorul Spitalului de Psihiatrie Grajduri, Victor Idricianu, a declarat la Digi24 că, în urma vizionrii imaginilor de pe camerele de supraveghere, a rezultat că vineri, în jurul orei 18.30, bărbatul s-a ascuns într-un spaţiu exterior pavilionului în care era internat. Idricianu a relatat că absenţa acestuia a fost sesizată după aproximativ un sfert de oră, când pacienţilor li s-a dat masa de seară.

Din momentul constatării dispariţiei tânărului, în spital a fost constituită o celulă de criză, au fost anunţate autorităţile şi au început căutările.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu