Un crater imens a apărut pe strada principală din Comrat. Locuinţele localnicilor ar putea fi afectate

Un crater imens a apărut pe strada principală din Comrat. Groapa adâncă de trei metri s-a format din cauza catacombelor vechi de sub oraş. De-a lungul timpului mai multe case au deteriorate. Cel mai tare este afectată această locuinţă al cărui proprietar a decedat.

" - Acolo se adună multă apă şi din această cauză locuinţa a fost acoperită de pământ.

- Nu vă este frică dacă se va prăbuşi ?

- Dacă va începe să cadă voi sări într-o parte."

Unii localnici şi-au amenjat beciuri în galeriile subterane, fără să se gândească la faptul că aceste pivniţe le-ar putea afecta locuinţele. Elena Boicova a reuşit să-şi salveze casa, după ce a consolidat-o.

"Am întărit malul cu armătură şi ciment, pentru că alături de noi s-au prăbuşit două case."

Autoritățile locale construiesc sisteme de drenare aşa încât apa să nu se acumuleze în tuneluri. Lucrările costă două milioane de lei. Sunt ameninţate biserica şi şcoala. Primăria pregătește un proiect care va permite întărirea și restaurarea unor galerii subterane din centrul orașului.

"Aceste tuneluri trec pe sub tot oraşul. În trecut, ele uneau două biserici. Noi vrem să le conectăm pe toate pentru a atrage cât mai mulţi turişti. Prima tranşă a proiectului va fi de 200 de mii de euro", a spus Anastasov Serghei, primar Comrat.

Autoritățile vor să transforme acest local într-un muzeu.

"Cândva în această clădire a fost o cafenea. Ne-am gândit să facem aici degustări de vinuri şi să atragem campanii care să propună diverse soiuri", a spus maria Basova, proprietara cafenelei. 

Potrivit unor istorici, catacombele din Comrat ar avea între 200 şi 800 de ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu