Un copil de cinci ani a fost stropit cu acid. Micuţul se află în stare gravă la spital

Embed:

Un copil în vârstă de cinci ani a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost stropit cu acid. În urma celor întâmplate, băiatul, care are jumătate de faţă arsă, şi-ar putea pierde vederea.

Incidentul s-a întâmplat în data de 29 mai, în satul Bârnova, din raionul Ocniţa. Băiatul se afla în grija unor prieteni de familie, pentru câteva zile. În timpul jocului, un alt copil ar fi aruncat cu o sticlă plină cu acid, găsită într-un garaj.

"El s-a dus la vecin să se joace. Băieţelul a găsit o sticlă cu soluţie neagră şi a aruncat în el. Hăinuţele ardeau pe el", a spus mama copilului.

Femeia mai spune că băiatul are dureri groaznice: "Al doilea ochi s-a umflat. Nu vede nici cu al doilea ochi. Geme. Ne rugăm la Domnul, cred că el ne iubeşte şi o să ne audă".

Potrivit medicilor, tratamentul va dura aproximativ două luni, după care va fi efectuată o intervenţie plastică. Totuşi, copilul va rămâne cu o cicatrice pe faţă pentru tot restul vieţii.

"Starea copilului este gravă. Luând în considerare arsura chimică va fi un tratament îndelungat. Arsurile chimice sunt profunde, de gradul trei, patru", a explicat Vasile Tomuz,  medic Secţia arsuri Spitalul pentru Copii "Emilian Coţaga".

Anual, la Spitalul Clinic Republican pentru Copii "Emilian Coţaga", sunt spitalizaţi în jur de 30 de copii cu arsuri chimice.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu