Un copil de 14 ani din raionul Floreşti şi-a împuşcat fratele în vârstă de 13 ani

Un copil de 13 ani a fost împuşcat de către fratele său mai mare cu un an dintr-o armă pneumatică pe care o aveau în posesie părinţii lor. Copilul a fost internat în stare gravă la secţia de reanimare a Spitaluilui din Floreşti, unde a şi murit.

Tragedia s-a produs acum două zile, însă organele de poliţie au fost anunţate abia astăzi. Potrivit martorilor, tatăl copiilor a cumparat arma pneumatică din Rusia, şi a a adus-o în Moldova acum 3 zile.

În ziua când s-a întimplat tragedia, unul dintre cei doi copii a luat arma şi a încercat să o încarce cu aer, dar din neatenţie a apăsat pe trăgaci şi l-a împuşcat pe celălalt. Glonţul a atins o arteră. Sătenii spun că şi copilul ar fi putut salvat, dar de vină sunt medicii care nu au acordat primul ajutor la timp.

Potrivit procurorului care investighează acest caz, este vorba despre omor din imprudenţă, care se pedepseşte cu cel puţin 3 ani de detenţie. Dar din cauza că omorul a fost săvârşit de un minor, părinţii vor fi cercetaţi penal.

Menţionăm că armele pneumatice nu se registrează la organele responsabile. Pentru aceastea nu e nevoie de un safeu în care să le păstrezi şi nici nu trebuie să dai vreun test psihologic.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu