Un copil de 1 an, la spital în stare gravă după ce un ceainic cu apă fierbinte s-a vărsat peste el. Mama, ÎN STARE ŞOC

Embed:
O clipă de neatenţie din partea adulţilor poate avea consecinţe pe viaţă pentru cei mici. Anual, în Moldova peste 700 de minori ajung la spital cu arsuri, iar majoritatea cazurilor sunt calificate ca accidente casnice. Bilanţul a fost făcut de medicii Spitalului pentru Copii "Emilian Coţaga" din Capitală.

Ionel are doar un an şi o lună şi a ajuns la spital cu arsuri de gradul doi şi trei, după ce un ceainic cu apă fierbinte s-a vărsat peste el.

"În acea zi nu a fost lumină, de dimineaţă, am conectat ceainicul electric. Am uitat să-l scot din priză, ziua lumina nu a fost. Seara când au dat lumină, eu am ieşit afară, poate vreo două-trei minute. În acest timp au dat lumină, ceanicul a început a fierbe, el l-a tras de el", a spus mama lui Ionel.

Pe lângă durerile pe care le îndură, micuţul va avea nevoie, cel mai probabil, şi de o operaţie plastică.

"Când am vazut în ce stare este picioruşul lui, pentru mine a fost şoc ceea ce am văzut. În timpul picurătorilor el se calmează. Peste vreo două ore încep durerile, de câteva nopţi nu dorme deloc", a explicat mama lui Ionel.

Medicii spun că micuţul beneficiază de tratament gratuit şi va rămâne la spital câteva săptămâni.

"Arsură de 50 la sută în stare foarte gravă. Copilul este alergic la multe medicamente, noi avem greutăți din acest motiv, pentru o parte de medicamente de care are nevoie copil, nu le putem administra", a declarat Gheorghe Vicol, şef Secţie arsuri.

"Apelăm la ajutorul oamenilor ca să putem trata copilul mai departe. Poate va fi nevoie de o operaţie, de medicamente din România, din diferite ţări", a precizat mama lui Ionel.

Medicii spun că primul ajutor, acordat copiilor, în cazul arsurilor grave, are un rol decisiv. Cel mai important este ca zona afectată să fie răcorită cu o compresă cu apă şi nu cu diverse creme, cum obişnuiesc unii părinţi. Toate medicamentele trebuie administrate doar la recomandarea specialiştilor. În prezent, la Secţia arsuri al Spitalului "Emilian Coţaga" sunt internaţi 20 de copii.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu