Un COPIL A SALVAT VIAŢA ALTOR CINCI. Cine sunt minorii care au primit organele şi o nouă şansă ca să trăiască

Familia unui copil de 10 ani va dărui viaţă altor cinci copii aflaţi în suferinţă pe listele de aşteptare pentru un transplant de cord, plămâni, ficat şi rinichi.

Potrivit reprezentanţilor Agentiei Nationala de Transplant, la Spitalul Clinic de Neurochirurgie "Prof.Dr. N. Oblu" din Iaşi, familia băiatului din judeţul Bacău, internat în stare gravă cu o malformaţie arteriovenoasă cerebrală ruptă, a fost de acord ca organele copilului lor să salveze alte vieţi. 

Ficatul a fost prelevat de echipa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf Spiridon" din Iaşi şi a fost trimis la centrul medical din Bonn – Germania, fiind transplantat unui copil de 11 ani cu hepatită autoimună.

Plămânii au salvat viaţa unei fete de 15 ani, care suferea de fibroză chistică, la centrul de transplant din Viena.

Inima va bate în pieptul unui alt copil de 11 ani, care suferea de cardiomiopatie dilatativă si a fost salvat prin transplant la centrul medical din Hamburg.

Rinichii au fost prelevaţi de echipa Spitalului Clinic "Dr. C..I. Parhon" Iaşi şi au fost transplantaţi unui adolescent de 16 ani din Iaşi, la spitalul din Iaşi, şi unei fetiţe de 11 ani, aflată de 2 ani pe hemodializă, la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj.

Toate intervenţiile de transplant au fost realizate cu succes, evoluţia pacienţilor fiind foarte bună.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu