Un copil a pus pe jar polițiștii din Criuleni, după ce a anunțat că în școala în care învaţă este plasată o BOMBĂ

Embed:

Un copil de 13 ani i-a pus pe jar pe polițiștii din Criuleni. Băiatul a expediat aseară un SMS la 112 în care anunţa că în școala din satul Cimișeni a fost plasată o bombă. În scurt timp, oamenii legii au stabilit că alarma este falsă şi că elevul a vrut să se răzbune astfel pe un coleg cu care ar fi avut recent un conflict. 

Forţele de ordine au reuşit să stabilească autorul alertei în doar 20 de minute, înainte ca geniştii să înceapă verificările.

"La 112 a parvenit un mesaj precum că în incinta şcolii este un obuz de mărimea 30 de cm, care în cinci minute va exploda. Evident au fost alertaţi angajaţii IP Criuleni şi geniştii care la faţa locului au constatat că a fost un apel fals. care a scris mesajul ăsta pentru a se răsplăti pe un coleg de-al său cu care era în conflict, asta este o informaţie preliminară", a declarat Diana Maxim, ofiţer de presă al Inspectoratului de Poliţie, Criuleni.

În timpul discuţiei cu Poliţia, elevul şi-a recunoscut vina, dar sancţionaţi vor fi părinţii. Valoarea amenzii nu a fost stabilită, deocamdată. După acest incident, profesorii au discutat cu elevii, pentru a preveni pe viitor astfel de situaţii.

"Toate clasele au avut ora de dirigenţie. Au discutat încă odată despre regulile de conduită, despre regulile de apel la serviciul 112. Conflictul a fost unul mic şi cu vreo săptămână în urmă. A fost o joacă, ca între copiii. Celălat elev nu era la şcoală? -Nu erau la şcoală. Erau elevi mai mari", a zis Natalia Cristia, directoare Gimnaziu "Regele Mihai I" din satul Cimişeni.

Potrivit Serviciului 112, 67 la sută dintre apeluri sunt false şi abuzive.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu