Un contabil şi un designer au lansat o afacere de succes cu ajutorul AOAM

Embed:

Un contabil şi un designer au ales să-şi urmeze visul şi şi-au transformat pasiunea într-o sursă de profit. Tinerii au 250 de stupi de albine, iar mierea pe care o fac ajunge până în Germania.

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din Moldova a contribuit la dezvoltarea micii afaceri şi a oferit 50 de mii de lei. 

Ruslan Carabanov şi Adrian Catană sunt cumnaţi. Pasiunea pentru apicultură au moştenit-o de la părinţi, iar ideea de a o transforma în afacere le-a venit cu doi ani în urmă.

Pentru a reuşi, aceştia au investit peste 400 de mii de lei, dar şi multă ambiţie şi perseverenţă.

"Dacă acea persoană crede că poate reuşi, atunci reuşeşte. Nu e uşor, pentru că de dimineaţă te trezeşti şi, până seara, lucrezi", a spus antreprenorul, Ruslan Carabanov.

Grantul oferit de Asociaţia Oamenilor de Afaceri din Moldova le-a fost de mare ajutor tinerilor. Din cei 50 de mii de lei primiţi, ei şi-au cumpărat echipamente performante.

"O centrifugă, care ne ajută la extragerea mierii, ne face procesul mult mai uşor, mai igienic. Măreşte productivitatea, micşorează costurile şi, respectiv, măreşte profitul", a spus antreprenorul, Adrian Catană.

În fiecare sezon, tinerii colectează până la zece tone de miere. Totuşi, planurile lor nu se opresc aici.

"În viitor, ne dorim să ne extindem, să mai facem câteva stupine şi să certificăm mierea după standardele internaţionale", a spus antreprenorul, Ruslan Carabanov.

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din Moldova susţine tinerii ambiţioşi şi îi instruieşte, ajutându-i să pună bazele unor poveşti de succes în mediul de afaceri.

"Ne bucură foarte mult că tinerii care au obţinut aceşti bani au deja succes, noi vedem rezultate şi succesul lor este şi succesul nostru", a spus directorul executiv AOAM, Olesea Muntean. 

În 2016, AOAM a finanţat 15 afaceri, iar în acest an, Asociaţia şi-a propus să mai ogranizeze un concurs similar de granturi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu