Un consilier militar rus, ucis de un lunetist in Siria

Embed:

Un consilier militar rus a fost ucis în Siria de un lunetist în cursul unui atac al rebelilor asupra unei unități siriene, a anunțat marți Ministerul Apărării de la Moscova, citat de agențiile ruse presă, scrie AFP, citat de agerpres.ro.

Locotenent-colonelul Aleksei Bucelnikov făcea parte dintr-un grup de instructori militari ruși având ca misiune să antreneze o unitate de artilerie a forțelor siriene, potrivit ministerului.

"În timpul antrenamentului, unitatea a fost căzut țintă tirului lunetiștilor rebeli. Locotenent-colonelul Aleksei Bucelnikov a fost rănit mortal", a precizat armata rusă.

Decesul ridică la 31 numărul soldaților ruși căzuți în misiuni de luptă în Siria, potrivit datelor comunicate de Ministerul Apărării. Un alt soldat s-a sinucis în cursul primei luni a intervenției Rusiei în Siria, în toamna lui 2015.

În aprilie, doi soldați ruși care lucrau ca instructori ai armatei siriene au fost uciși de tirul unui obuz, un alt consilier militar pierzându-și viața într-un atac al rebelilor împotriva unei baze militare siriene.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu