Un consilier liberal l-a chemat în judecată pe un ales local comunist. AFLĂ despre cine este vorba şi care este motivul disputei

Scandal în Consiliul orăşănesc Cahul. Fostul rector al Universităţii de Stat „B.P. Hasedu” din Cahul, actualul consilier liberal Ion Şişcanu, l-a acţionat în judecată pe consilierul comunist Alexandru Jeliuc, pentru că i-ar fi lezat demnitatea într-o postare pe blog. Totul a început în luna martie, când consilierii comunişti au decis să arboreze steagul roşu-albastru pe clădirea Primăriei din localitate.

Cei doi consilieri s-au certat în cadrul unei şedinţe, din cauza autenticităţii steagului roşu-albastru. După această şedinţă, comunistul Alexandru Jeliuc, a scris un material pe blogul său pe care l-a întitulat,  "Красно-синий флаг в Кагуле. Практический курс от либеральных прогульщиков" (n.r „Steagul roş-albastru în Cahul. Curs practic de la liberalii chiulangii” ).

Afirmaţiile făcute de autor l-au deranjat pe Ion Şişcanu. "Eu am cerut în cadrul şedinţei să-mi prezinte argumente privind existenţa steagului roşu-albastru, dar el a devenit foarte agresiv. Mai mult ca atât peste câteva zile, pe blogul său citesc că eu, care sunt doctorand în istorie, nu ştiu să predau studenţilor. Consider că aceste afirmaţii mi-au lezat onoarea şi demnitatea, de aceea l-am chemat în judecată", a declarat consilierul liberal pentru Publika.md.

Cererea de judecată a fost depusă în luna iunie, însă de atunci nu a avut loc nicio şedinţă, întrucât consilierul comunist, Alexandru Jeliuc nu s-a prezentat. O nouă şedinţă este programată în luna octombrie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu