Un colaborator al Ziarului de Iaşi, implicat în furtul miliardului de dolari din Republica Moldova

Editorialistul de la Ziarul de Iaşi, Radu Popescu, ar fi unul dintre oamenii care au prosperat în Republica Moldova în timpul regimului Vlad Filat, scrie cotidianul bzi.ro. După ce ar fi beneficiat de o bună parte din banii pentru propagandă în perioada când Filat era la conducere, Radu Popescu a ajuns să-i atace pe cei care i-au luat locul.

Mai mult decât atât, sursa citată menţionează că numele editorialistului apare în ancheta privind furtul banilor din rezervele statului. 

"Un individ care a intrat în atenţia procurorilor anticorupţie a ajuns să dea lecţii de moralitate. Radu Popescu, editorialist la Ziarul de Iaşi, îl atacă la baionetă pe Vladimir Plahotniuc, unul dintre cei mai influenţi politicieni şi oameni de afaceri din Republica Moldova. Popescu a prosperat mult timp în ţară vecină în timpul regimului Vlad Filat, fost premier luat în vizor pentru fapte de corupţie, iar acum a ajuns să-i atace pe cei care i-au luat locul.

Şi nu oricum, ci sub formă unor apariţii la televiziunile din Basarabia, în care încearcă să-l desfinteze pe Plahotniuc. Radu Popescu a sugerat că Vladimir Plahotniuc este gata să fraudeze alegerile ce vor avea loc în Republica Moldova în luna octombrie şi că totul este deja aranjat. Popescu a sărit la gâtul liderului Partidului Democrat din ţară vecină, în condiţiile în care tocmai el are trecutul pătat. Popescu a sugerat că se pregăteşte fraudarea alegerilor prezidenţiale şi că Plahotniuc a aranjat totul, suplimentând voit listele de alegători.

"Putem spune cu siguranţă că pe banii noştri (ai românilor- n.r.) şi ai europenilor, oligarhul Plahotniuc a bifat visul de aur al oricărui politician profund corupt, să aibă mai mulţi alegători decât locuitori în ţară pe care a pus mâna", a afirmat Popescu în mass-media din ţară vecină.

Culmea, numele lui Popescu apare într-o anchetă uriaşă instrumentată de procurorii din Basarabia.

Popescu a fost apropiatul fostului premier Vlad Filat, anchetat în prezent de procurorii anticorupţie din ţară vecină. Fostul premier moldovean Vlad Filat a fost reţinut în Parlament pentru furtul a aproximativ un miliard de dolari din sistemul bancar, o infracţiune care a intrat în vizorul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA).

Surse din mediul politic din Republica Moldova susţin că Popescu ar fi beneficiat şi el de o bună parte din aceşti bani pentru propagandă regimului Vlad Filat. Cazul a ajuns în atenţia procurorului CNA, Adriana Beţişor, iar Popescu şi-a luat tălpăşiţa din Basarabia, de frică unor represalii. De altfel, se recomandă fost consultant politic în Republica Moldova şi îi este frică să revină în ţară vecină. Filat a fost condamnat la 9 ani de închisoare în prima instanţa, fiind acuzat de trafic de influenţă şi corupere pasivă. Aceleaşi surse politice susţin că Popescu a fost luat deja la ochi de anchetatori şi caută cu disperare să scape basma curată", scrie sursa citată. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu