Un circ din Germania a renunţat în totalitate la dresura de animale vii. Cu ce vor fi înlocuite

Embed:

Un circ din Germania a renunţat în totalitate la dresura de animale vii. Locul lor a fost luat de holograme 3D care ilustrează elefanţi, cai sau peşti. Spectatorii au rămas impresionaţi de cele văzute. 

Reprezentanţii circului spun că au renunţat la animalele vii pentru a trage un semnal de alarmă legat de maltratarea lor în această industrie.

"Acest spectacol ne duce într-o nouă eră. Din păcate, circul vechi nu mai reprezintă o atracţie. Aceasta este unica metodă prin care circul să rămâne în viaţă", a spus Max Schautzer, reprezentant al circului.

Efectele speciale sunt realizate cu ajutorul a 11 proiectoare imense. Spectatorii au apreciat iniţiativa reprezentanţilor circului.

"Aceste holograme sunt foarte contemporane. Este foarte bine că animale vii nu sunt implicate în spectacol."

Apărătorii drepturilor animalelor susţin că animalele nu trebuie folosite pentru amuzamentul nimănui. De altfel, mai mult de jumătate dintre statele UE au interzis utilizarea animalelor sălbatice în spectacolele de circ, iar Uniunea Europeană vrea ca toate ţările membre să adopte în legislaţia naţională aceste interdicţii.


Pe aceeaşi temă