Un chişinăuian s-a calificat în semifinalele turneului ITTF World Cadet Challenge din Japonia

Iulian Chiriţă s-a calificat ieri în semifinala turneului de tenis de masă ITTF World Cadet Challenge de la Toftori (Japonia), proba dublu masculin.

Acesta a promovat în această fază a competiţiei jucând împreună cu Yukari Sugasava (Japonia). Adversarii lor vor fi astăzi Macej Kubik (Polonia) şi Seoyoung Byun (Coreea de Sud).

"Mă bucur sincer de acest succes. Cu siguranţă, nu va fi ultimul", a declarat pentru moldpres primul antrenor al jucătorului Natalia Smirnova, care activează la clubul Topspin-USM de la Universitatea de Stat din Moldova.

La individual, Iulian Chiriţa s-a clasat pe locul doi în grupa sa şi a obţinut dreptul să concureze pe tabloul principal al turneului. El a promovat în etapa respectivă împreună cu 10 jucători din Asia şi 5 sportivi de pe alte continente din lume. În primul meci disputat în această etapă a întrecerii Iulian Chiriţă a cedat cu scorul 1-4 (11-7,11-7,6-11,11-7,12-10) japonezului Sora Matsushima, care a promovat în continuare în semifinala programată pentru astăzi.

Sportivul a câştigat anul curent mai multe turnee internaţionale. Chiriţă a fost inclus în selecţionata continentală şi o va reprezenta la Campionatul Mondial pe continente, care va avea loc la finele anului. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu