Un cetăţean rus, prins la vamă cu un permis de conducere fals. Ce le-a spus poliţiştilor de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire la un bărbat  din  Federaţia Rusă care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.

În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, un cetăţean din Federația Rusă, în vârstă de 40 de ani, care conducea un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Germania.

La controlul de frontieră existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere prezentat, eliberat de autorităţile din R. Moldova, valabil pentru categoriile A, B, C, D, E, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Bărbatul a declarat, în prezenţa unui cunoscător de limba rusă, că a obţinut documentul în anul 2006, plătind suma de 500 de euro și că nu avea cunoştinţă despre faptul că documentul prezentat la controlul de frontieră este fals.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu