Un cetăţean român i-a lăsat muţi de uimire pe italieni: Ion, mulţumim din suflet (FOTO)

Un român, pe nume Ion, a lăsat mută de uimire şi apreciere comunitatea din Olvieri, după ce s-a apucat să aranjeze un parc din localitate, fără să ceară vreun ban pentru efortul său. Pe pagina de Facebook a localităţii a apărut un mesaj de mulţumire, iar comentariile sunt pline de mesaje frumoase şi laude la adresa românului.

 
"O poveste minunată, aproape un basm al zilelor noastre, într-o epocă marcată de frică pentru ce e diferit, în care integrarea imigranților în societatea noastră este greu tolerată, o mare lecție de civilizație și, în același timp, de respect. Lecţia a venit azi de la Ion, un cetățean român, care acum face parte din comunitatea Oliveri", se arată în mesajul autorităţilor, scrie observator.tv.

Autorităţile povestesc despre faptul că Ion pur şi simplu a venit la primărie şi a spus că este şomer, are foarte mult timp liber, însă ar vrea să facă ceva pentru comunitate. El a întrebat dacă se poate ocupa de aranjamentele florale dintr-un parc din localitate şi a primit permisiunea să o facă.

Rezultatul a uimit pe toată lumea, cu frumuseţea muncii lui Ion.

"Dacă în aceste zile vei vedea un bărbat în parc, pe care nu-l cunoşti, care lucrează printre printre jocuri și copii, nu-ți face griji. Este un prieten", transmit autorităţile din Olvieri.

Oamenii au propus imediat ca Ion să poată primi cetățenia italiană, după o examinare care să-i evalueze cunoştinţele cerute de lege şi să primească ajutor în acest sens.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu