Un cetăţean român a vrut să aducă în Moldova un automobil de marca Mercedes, cu numere de înmatriculare false

Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări cu privire la un cetăţean român care intenționa să transporte în Moldova un autoturism marca Mercedes, pe care erau aplicate numere false de înmatriculare.

În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, un cetățean român, în vârstă de 32 de ani, conducând un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în Lituania.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autoturismul în cauză, lucrătorii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că autoturismul nu este și nu a fost înmatriculat în nicio țară din Uniunea Europeană și că numerele de înmatriculare în cauză au fost atribuite de autoritățile lituaniene unui alt autoturism.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat autoturismul cu suma de 8.500 euro, în momentul achiziționării primind şi documentele aferente și prezentate la controlul de frontieră. Acesta a mai declarat că nu are cunoştinţă despre faptul că vehiculul nu are drept de circulaţie pe drumurile publice.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat  şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare .

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu