Un cetăţean al Federației Ruse se legitima pe teritoriul Republicii Moldova cu identitate străină

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale conduce urmărirea penală într-un caz de trecere ilegală a frontierei de stat de către un cetățean al Federației Ruse, care se legitima cu identitate străină pe teritoriul Republicii Moldova. 

Astfel, polițiștii au documentat acțiunile unui bărbat de 42 de ani care la sfârșitul lunii noiembrie curent, prin Aeroportul Internațional Chișinău, ca pasager al rutei Sankt-Petersburg-Chișinău, s-a prezentat la controlul de frontieră cu pașaportul cetăţeanului Federației Ruse.

Ulterior, aceiași persoană  a avut o tentativă de a părăsi teritoriul Republicii Moldova, cu ruta Chișinău-Bruxelles, în baza unui pașaport, eliberat de  către Țările de Jos (Olanda) pe numele unui alt cetățean străin, dar cu fotografia sa în pașaport.

Urmare a acțiunilor de urmărire penală, s-a constatat că s-a folosit la traversarea frontierei de stat două pașapoarte cu identități și cetățenii diferite.

Totodată, pentru stabilirea persoanei reținute la frontieră s-a utilizat baza integrată prin comparația facială.

Până la luarea deciziei pe caz, în data de 16 decembrie curent acesta a încercat să se sustragă de organele de drept ale Republicii Moldova, prin punctul de trecere a frontierei, feroviar ”Vălcineț”. 

În prezent, acesta este cercetat pentru comiterea infracţiunii prevăzute de art. 361 alin. (2) lit. c) și art. 362 Cod Penal al Republicii Moldova pentru care legea prevede ca pedeapsă amendă în mărime de la 550 la 950 u.c. sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 5 ani, în privința lui fiind aleasă măsura preventivă arestul preventiv pe un termen de 30 zile.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu