Un celebru patinator, medaliat la Jocurile Olimpice, înjunghiat mortal pe stradă

Kazahul Denis Ten, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice 2014 de la Soci în concursul de patinaj artistic, a fost înjunghiat pe stradă și a murit câteva ore mai târziu din cauza rănilor. Avea 25 de ani.

Agenţia Kazinform a anunţat că Ten a fost înjunghiat în coapsă joi, în oraşul Almatî, de doi bărbaţi care încercau să fure oglinzile retrovizoare ale maşinii sale. Sportivul, care avea şi două medalii la Campionatele Mondiale, a fost transportat la spital, unde a murit după trei ore din cauza rănilor. Sportivul pierduse trei litri de sânge.

"Din păcate, el nu mai este printre noi", a anunțat un purtător de cuvânt al guvernului.

"Denis Ten a fost un mare sportiv şi un mare ambasador al patinajului. O personalitate caldă şi un om încântător. Este o tragedie faptul că l-am pierdut la o vârstă atât de fragedă", a declarat preşedintele CIO, Thomas Bach.

Patinatorul american Adam Rippon a scris pe Twitter: "A fost atât de amabil cu toată lumea şi o mare sursă de inspiraţie pentru mine şi pentru mulţi alţii. Denis, îţi mulţumesc pentru că ne-ai arătat cum să fii un campion. Ai petrecut mult prea puţin alături de noi", scrie Digi24.ro.

Denis Ten a ocupat locul trei la Jocurile Olimpice de la Soci, în 2014, şi a obţinut o medalie de argint la Campionatele Mondiale din 2013 şi un bronz mondial în 2015.  Ten a concurat pentru a treia oară la JO în acest an, la PyeongChang, unde s-a clasat pe locul 27. Prima sa Olimpiadă a fost cea din 2010, de la Vancouver. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu