Virusul ucigaş ar putea fi foarte aproape de Moldova. Un caz suspect de coronavirus este investigat în Ucraina

Ministerul Sănătăţii din Ucraina a anunţat despre un caz suspect de coronavirus, care în prezent este investigat, informează UNIAN

Potrivit ministrului ucrainean, Zoriana Skaleţkaia, antreior au mai fost investigate două persoane, însă cazurile de infectare cu virusul ucigaş nu au fost confirmate. Examinarea celui de-al treilea potențial infectat este încă în curs. Ministrul nu a specificat unde au ajuns pacienții și dacă au fost plasaţi în carantină imediat la sosirea din zona de răspândire a virusului.

Skaleţkaia a adăugat că cercetarea în laboratoarele regionale din Ucraina durează două-trei zile, iar experții așteaptă, de asemenea, confirmarea diagnosticului de la un laborator din Berlin, care durează două-trei săptămâni.

Anterior a fost anunţat că primul pacient cu coronavirus a fost vindecat în China. Oamenii de știință au mai descoperit că sursa virusului au fost șerpii și liliecii, iar răspândirea sa rapidă se datorează nivelului insuficient de ridicat de dezvoltare a industriei zootehnice din China.

loading...

Lasă un comentariu